Ruim honderd surfers vieren Lei Day in Knokke-Heist

01/05/17 om 14:10 - Bijgewerkt om 14:09

In het teken van de surfexpo "Cult of Cool" in het Cultuurcentrum Knokke-Heist ging op Surfers Paradise de eerste Belgische Lei Day.

Ruim honderd surfers vieren Lei Day in Knokke-Heist

De circle of surf, net buiten de branding, vormde het hoogtepunt van de eerste Belgische Lei Day. © DM

Hawaï, de bakermat van het surfen, viert jaarlijks op 1 mei de "Lei day". Lei staat voor de traditionele Hawaïaanse bloemenkrans. Het hoogtepunt was de "circle of surf". Ruim honderd surfers deden mee met de paddle out op de surfplank. Net buiten de branding vormde men samen de zogenaamde "circle of surf".

Wavegarden

Met de Lei day wordt meteen duidelijk hoe populair en druk beoefend de surfsport is geworden. Surfers Paradise hoopt alvast dat ook de overheid dit snel gaat inzien zodat er budget kan vrijgemaakt worden voor het installeren van een "wavegarden": een kunstmatige golf die wordt geproduceerd in een uitgegraven watervlak waar surfers gewoon per uur aan de slag kunnen op een golf van hun niveau.

Daarnaast blijft de surfexpo "Cult of Cool" nog tot en met 28 mei dagelijks gratis te bezichtigen in Cultuurcentrum Knokke-Heist .

(DM)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!