Ruim 500 zeezwemmers trotseren woelige zee

Redactie KW

Ruim 500 zwemmers doken maandagavond in Knokke-Heist in een woelige zee. De deelnemers konden hun krachten over drie afstanden meten: 500 meter, 1.500 meter en voor het eerst een 3.000 meter.

Een zuidwestenwind en vier beaufort maakten van de zeezwemwedstrijd een lastige opdracht. Op de 500 meter ging de zege naar Thibau Harinck. De Blankenbergenaar heest zich na 12.34 op het droge. Cis Huylebroeck en Bruggeling Wouter De Buck maakten het podium compleet. Brit Heirman (Schilde) was met 15.48 de snelste bij de vrouwen. Met Miriam Van Noorden en Dorien Vasseur ging ze twee Nederlandse vrouwen vooraf. Heike Lust uit Oostkamp werd op een vierde plek eerste West-Vlaamse.

Op de 1.500 meter was Luikenaar Florian Systermans met een tijd van 17.50 veel te snel voor de concurrentie. Angelo Demeyer werd net als vorig jaar tweede. Triatleet Sanne Swolfs (Knokke-Heist) mocht als derde mee op het podium. Bij de vrouwen was de zege voor de jonge talentvolle triatlete Amber Rombaut. Katrien Delaender en Sarah Roelants mochten mee op het podium.

Op het koninginnenummer, de 3.000 meter, sloegen twee atleten een brede kloof. Gewezen zwemmer en triatleet Alexis Krug (Essen) pakte de zege in 37.44. Thoms D’Espaillier (Kalmthout) finishte één minuut later als tweede. Blankenbergenaar Bernard Roels werd derde. Bij de vrouwen haalde Sofie Van Biervliet (Knokke-Heist) het voor Ingrid Verheije (Ned) en Dominique Maas (Knokke-Heist).

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier