Rugbyspelers palmen strand van Zeebrugge in

Redactie KW

Op het strand van Zeebrugge had in het weekend de vierde manche van de EBRA series strandrugby plaats. De beste Europese strandrugbyspelers streden tegen elkaar in teams van vijf.

Voor het derde jaar op rij trokken enkele honderden rugbyspelers of zowat tachtig teams naar de strandzone rond het evenementenplatform in Zeebrugge. Daar werd een heus rugbydorp, met verschillende terreinen, tribunes en tenten opgebouwd. De organisatie kende geluk dat het zondag bij de start van de wedstrijden stopte met regenen. Tijdens het vervolg van de dag kon iedereen genieten van het zomerse weer.

Beachrugby is een snelle vorm van rugby, die gemakkelijk te volgen is. In een wedstrijd staan twee ploegen van vijf spelers tegenover elkaar op een vierkant terrein. Er wordt twee keer vijf minuten gespeeld. In tegenstelling tot het veldrugby mag de bal niet getrapt worden en staan er geen doelen. Er kan dus enkel op de achterlijn van de tegenstander gescoord worden en door het zand is het veel intensiever.

Scholen op recreatief tornooi

Vrijdag was er een competitie voor secundaire scholen. In het weekend volgde het recreatief tornooi. De hoofdact was de topcompetitie, die deel uitmaakt van de EBRA-series. Het wordt ook wel eens de Champion’s League van het strandrugby genoemd. Dragonflyers uit Frankrijk won bij de dames. Zij zijn een team ervaren rugbyspeelsters die elkaar leerden kennen in enkele jeugdreeksen van de nationale ploeg. Bij de mannen ging de winst naar FF Projects Magnets, een ploeg bestaande uit Belgen en spelers uit Australië en Nieuw-Zeeland.

EBRA of het zomers regelmatigheidscriterium doet in juli nog het strand van Marseille (Frankrijk), Figueira da Foz (Portugal) en Lignano (Italië) aan.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier