Rugbyclub Waereghem in zee met Franse coach

Yann Defives is de nieuwe coach bij RC Waereghem. © DB
Redactie KW

Volgend seizoen wil RC Waereghem de lat hoger leggen in de eerste regionale reeks. Daarvoor werd de ervaren Franse coach Yann Defives aangesteld.

Op de eindeseizoensreceptie van de Waregemse rugbyclub viel heel wat nieuws te rapen. Na zes seizoenen neemt RC Waereghem afscheid van coach Thijs Clarysse, die wel bestuurslid blijft. Meteen werd ook de nieuwe coach, Yann Defives, met veel trots voorgesteld door het bestuur.

“Ik was meteen enthousiast om hier mee te stappen in een ambitieus project”, aldus de 45-jarige Fransman, die vroeger in de Franse eerste nationale actief was en nu sportief manager is van Lille Métropole Rugby. “Ik wil deze jonge ploeg mijn ervaring bijbrengen en iets moois uitbouwen.”

Naast de trainerswissel raakte ook bekend dat de dames vanaf volgend seizoen verhuizen naar een eigen terrein in Olsene. In hun eerste competitiecampagne eindigden ze vijfde en volgend seizoen dromen ze van meer.

In Olsene zal ook de jeugd actief zijn. RC Waereghem telt nu al een afdeling U16 en U18 en volgend seizoen wil de rugbyclub starten met een reeks U12. Nieuwe spelers zijn in alle categorieën zeker nog welkom.

(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier