Ruben Blommaert verzekert zich van plaats op Olympische Winterspelen

Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

De Brugse kunstschaatser, die uitkomt voor Duitsland, zal in februari aantreden in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. De officiële uitnodiging volgt op 16 januari.

Samen met Annika Hocke had Ruben Blommaert (25) er al enkele uitstekende maanden opzitten in het paarrijden. Zij hadden dan ook een voorsprong op Nolan Seegert en Fabienne Hase richting kwalificatie voor de Olympische Winterspelen. Hun concurrenten moesten zondag liefst 30 punten meer halen op het Duits kampioenschap om alsnog het tweede Duits ticket voor Pyeongchang te bemachtigen.

Geen nieuwe topscore

Seegert en Hase veroverden effectief zilver op het nationaal kampioenschap – na het ongenaakbare duo Aljona Savchenko en Bruno Massot – maar deden dat slechts met een beperkte voorsprong. Zij haalden 168,99 punten tegenover 164,66 voor Blommaert en Hocke. De Bruggeling bleef dus een eind verwijderd van zijn beste score – 180,39 punten begin oktober – maar had toch reden tot vieren. Aangezien hij samen met Annika Hocke best presteerde in de vier kwalificatiewedstrijden, zal de Duitse federatie hen op 16 januari een officiële uitnodiging voor de Olympische Winterspelen bezorgen.

“Een droom die uitkomt”

“Op 17 januari hadden we onze allereerste training samen. Nu, elf maanden later, ben ik zo trots op wat we bereikt hebben”, aldus een dolgelukkige Blommaert in een eerste reactie. “In januari nemen we deel aan het Europees kampioenschap in Moskou en ik ben zó gelukkig dat we nu ook genomineerd zijn voor de Olympische Winterspelen. Het is een droom die uitkomt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier