Roeselarenaar Yves Ngabu behoudt Europese titel na opgave Geoffrey Battello

© VDB
Redactie KW

De Luikenaar Geoffrey Battello gaf in de derde ronde al op.

Yves Ngabu werd vorig jaar in juni in de Expohallen in Roeselare Europees kampioen EBU bij de cruiserweights (halfzwaargewichten). Hij won van de Hongaar Tomas Lodi. Luikenaar Geoffrey Battello was toen nochtans de eerste keuze van Filiep Tampere, maar Battello haakte nog geen twee weken voor de kamp af wegens kwetsuur.

“Te groot niveauverschil”

Nu kon Renald Devulder, de nieuwe coach van Yves Ngabu, Battello toch overtuigen om de Roeselarenaar Ngabu uit te dagen. De kamp vond plaats op zaterdagavond in de Sporthal Arena in Deurne. De hal was maar matig gevuld. Zo’n 700 toeschouwers zakten af om de kamp te volgen.

“Het niveauverschil tussen Yves Ngabu en Geoffrey Battello was te groot om te kunnen spreken van een echt Europees titelgevecht”, zegt Wouter Dujardin, medeorganisator van het Ingelmunsterse boksgala van volgende zaterdag. “Battello ging al in de eerste ronde een eerste keer op de knieën. Dat gebeurde nog twee keer, tot hij er in de derde ronde zelf de brui aan gaf.”

“Internationale carrière voor Ngabu?”

Dujardin: “Battello is een bokser met een mooi palmares, maar is toch al 39 jaar. Voor Yves Ngabu wacht er misschien wel een mooie internationale carrière.”

Volgens Wouter Dujardin deed Meriton Karaxha ook een bijzonder mooie kamp tegen Polizzi. Hij won met KO in de zevende ronde.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier