Roeier Tim Maeyens krijgt Brugse trofee van sportverdienste

Redactie KW

In de Magdalenazaal werden maandagavond de Brugse sportprijzen uitgereikt. Roeier Tim Maeyens kreeg de trofee voor sportverdienste. De jeugdtrofee was voor Alessandro Van De Sande.

De twee andere genomineerden voor de trofee van sportverdienste waren Eric De Rocker, in het verleden actief in de krachtsport met onder andere gewichtheffen en nu master in de atletiek, en Steve Boedt als dans- en fitnessinstructeur.

Tim Maeyens, voor zijn job momenteel in Vietnam en dus niet op de uitreiking aanwezig, werd verdienstelijk gelauwerd voor zijn actieve carrière als sporter. Als lid van de Koninklijke Roeivereniging Brugge (KRB) trok hij drie keer in skiff naar de Olympische Spelen. Hij werd vierde in Peking, zesde in Athene en twaalfde in Londen.

Jeugdtrofee

Voor de jeugdtrofee waren er met Michael Goossens, trampolinespringer bij de Koninklijke Turnkring Rust Roest Brugge en Alessandro Van De Sande van de Koninklijke atletiekvereniging Olympic Brugge, twee genomineerden. De jonge atleet van OB kreeg de trofee omwille van zijn mooie prestaties in 2014. Van De Sande verbeterde tot twee keer toe het Belgisch record in de tienkamp bij de scholieren. Hij sloot het seizoen af op de vijfde plaats op de wereldjaarranglijsten van 2014. Indoor behaalde hij zilver op het BK zevenkamp. Beide winnaars werden gekozen door de stedelijke sportraad.

Het verbond van Brugse sportjournalisten duidde diezelfde avond de Brugse sportman, sportvrouw en sportploeg van 2014 aan. Ze kozen voor respectievelijk volleybalspeler Pieter Coolman (Knack Roeselare en nationale ploeg), gymnaste Eline Vandersteen (Turnkring Varsenare) uit Dudzele en squashploeg Piramid Brugge (heren eredivisie), die de trofee het jaar voordien ook al eens won. Tijdens de show, doorspekt met verschillende sportieve demonstraties, werden ook alle Belgische kampioenen 2014 uit Brugge in de bloemen gezet.

(ACR – Foto ACR)