Roeier Pierre De Loof met Ruben Claeys naar halve finale op WK U23

Pierre De Loof maakte tot op heden vooral furore in de skiff. © ACR

Het duo won in dubbeltwee hun reeks en plaatst zich zo rechtstreeks voor de volgende race.

Pierre De Loof (Koninklijke Roeivereniging Brugge) neemt met Gentenaar Ruben Claeys deel aan het WK voor beloften (U23) in het Bulgaarse Plovdiv. Het duo won vrij overtuigend de derde voorrondereeks in 6:14’72”. De Belgen kwamen na 500 meter als vierde door, maar halfweg (na 1.000 meter) hadden ze de koppositie beet, op de hielen gezeten door de Duitsers. Claeys en De Loof plaatsten hun aanval na drie kwart wedstrijd, een aanval waar de Duitsers geen antwoord op hadden. Het Belgische duo sloeg een kloof van liefst vijf seconden en kon zo gecontroleerd de race afsluiten. Als winnaar stoten ze rechtstreeks door naar de halve finales.

Claeys behaalde vorig jaar verrassend de A-finale en werd zesde, toen nog met Tom De Borger. Met Pierre De Loof wil hij nu minstens even goed doen. De Bruggeling maakte tot op heden furore in DE skiff. Pierre is de zoon van Pierre-Marie Deloof, die als roeier op de Olympische Spelen in Los Angeles in 1984, samen met club- en stadsgenoot en gewezen bondscoach Dirk Crois, een zilveren medaille behaalde. Crois is nu coach van Pierre De Loof en Ruben Claeys. Het duo roeit zaterdag omstreeks 11 uur de halve finale.