Roeier Hannes Obreno mist zeer nipt het brons op EK, Niels Van Zandweghe wordt vijfde

Redactie KW

Hannes Obreno (Brugse Trimm- en Roeiclub) werd zondagmiddag vierde in de A-finale op het Europees kampioenschap roeien in het Duitse Brandenburg.

Hij finishte in skiff op een stormachige roeibaan in 8’25″59, op slechts 19 honderdsten van het brons dat werd binnengehaald door de Tsjech en viervoudig wereldkampioen Ondrej Synek. Het goud ging naar de kroaat Damir Martin (8’05″59) en het zilver naar de litouwer Mindaugas Griskonis (8’19″30). Over twee weken roeit Obreno, vorig jaar vijfde op het EK, de ultieme kwalificatierace voor de Olympische Spelen in Rio.

Eerder op de dag sloot Niels Van Zandweghe (Brugse Trimm- en Roeiclub) samen met Gentenaar Tim Brys in een lichte dubbeltwee hun eerste EK-finale af met een eervolle vijfde plaats. Toch zat er voor de jonge Belgen veel meer in, want zij lootten baan zes en laat die nu door de onfaire weersomstandigheden de meest ongunstige baan zijn.

Brys en Van Zandweghe klopten de broers Muda in de strijd om de vijfde plaats. Over twee weken moeten ze wellicht met de Nederlanders in duel in de ultieme olympische kwalificatierace. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier