Roeier Hannes Obreno groeit opnieuw toe naar topvorm

Hannes Obreno lijkt terug van weggeweest. © a-BELGA
Redactie KW

Hannes Obreno lijkt terug van weggeweest. De Bruggeling, vierde op de Spelen in Rio, kwam in 2017 door medische problemen amper tot roeien, maar kon zich de voorbije winter opnieuw naar een hoog internationaal niveau hijsen. Hij toonde bondscoach Dominique Basset deze week zijn goede vorm in het Willebroekse Watersportcentrum Hazewinkel.

In de open skiffrace voor seniores A en U23 liet Obreno alvast geen twijfel meer bestaan over zijn ambitie: opnieuw aansluiting maken met de internationale roeitop. De BTR-skiffeur roeide Pierre De Loof (KR Brugge) op een achterstand van iets meer dan twaalf seconden, Ruben Claeys (KR Sport Gent) finishte derde op net geen zestien seconden na Obreno. Met hun ereplaatsen bewezen De Loof en Claeys, vorig jaar vijfde op het WK-23 in de zware dubbeltwee, dat ze klaar zijn om straks op het internationaal platform aan te treden in de open klasse.

Bij de lichtgewichten bleek Tim Brys (KR Club Gent) bijna vijf seconden sneller dan zijn olympische dubbeltwee ploegmaat Niels Van Zandweghe (Brugse TR), wereldkampioen U23 in 2016. In deze race was het brons voor Ruben Somers (Antwerpse RV), die amper drie seconden trager bleek dan Van Zandweghe en dus ook klaar lijkt voor het internationale werk.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier