Roeier Hannes Obreno finisht als twaalfde op WK

Redactie KW

Hannes Obreno is op het WK in skiff zesde geworden in de B- finale en mist hierdoor een plaats op de komende Olympische Spelen.

De 24-jarige roeier van de Brugse Trim en Roeiclub eindigde in Frankrijk als laatste in de B-finale in 7:02.750 of ruim 15 seconden de winnaar Stanislau Shcharbachenia uit Wit-Rusland. De Brit Alan Campbell werd tweede, de Pool Natan Szymczyk Wegrzycki derde. Zij gaan naar de Olympische spelen in Rio de Janeiro, samen met de roeiers uit de A- finale die werd gewonnen door de Noor Olaf Tufte.

Obreno roeide al van bij aanvang als laatste, kwam op die positie na 500 meter door en kon dit in de daarop volgende anderhalve kilometer niet meer goed maken. Een ontgoocheling voor de Bruggeling die de voorbije maanden samen met zijn coach en gewezen Olympisch roeier Dirk Crois alles in het teken van dat WK had gezet, met die eventuele deelname aan de Spelen.

Voor Obreno rest nu nog één mogelijkheid om Rio 2016 te halen. Daarvoor moet hij volgend jaar in Luzern in de laatste olympische kwalificatierace binnen de top drie roeien. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier