Roeier Hannes Obreno drie maanden aan de kant

14/04/17 om 17:13 - Bijgewerkt om 17:12

Hannes Obreno, vorig zomer vierde in skiff op de Olympische Spelen in Rio, moet rusten en legt zijn boot drie maanden aan de kant omwille van een infectie.

Roeier Hannes Obreno drie maanden aan de kant

De 26-jarige Bruggeling trok begin dit jaar naar Australië waar hij zijn Australische vriendin, die wielrenster Loren Rowney, bezocht. Hij legde op de Spelen contact met voormalig Olympisch roeier Duncan Free om daar tevens gebruik te kunnen maken van de accommodatie van de Mercantile Rowing Club in Melbourne.

Bij zijn terugkomst in ons land geraakte hij echter op de sukkel met gezondheidsproblemen. "Ik weet nu eindelijk waar ik al enkele weken last van heb, een infectie", laat de skiffeur van de Brugse Trimm- en Roeiclub weten. Na twee maanden heen en weer geloop tussen diverse dokters is er deze week eindelijk een diagnose. Hij heeft een infectie en enkel rust kan hem er weer bovenop helpen. "Mijn probleem valt helaas niet zomaar met een pilletje op te lossen. Mijn coach Dirk Crois en ik hebben daarom dan ook de knoop doorgehakt en besloten om de komende drie maanden aan geen enkele regatta deel te nemen", aldus Obreno.

(ACR)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!