Robert D’Hont miste nog geen enkele editie van de VACBL-veldloop

Redactie KW

De veertigste veldloop van Vrije Atletiek Club Beveren-Leie op zondag 16 februari is dit jaar ook het provinciaal kampioenschap voor vrije sporters en niet-aangeslotenen. Clublid Robert D’Hont miste nog geen enkele editie.

“Ik herinner mij nog dat we in de beginjaren dikwijls tot aan onze knieën in de modder zaten. Nu lopen we al een tiental jaar op het mooie parcours rond het gemeentelijk sportstadion en het land van boer Vercruysse.”

Robert D’Hont (69) woont al 40 jaar met zijn vrouw Magda Cremelie (68), die afkomstig is van Desselgem, in de Spijkerlaan in Beveren-Leie. Na hun huwelijk in 1968 kregen ze twee zonen Steven (39) en Lieven (38).

Een provinciale titel zal voor Robert zondag niet haalbaar zijn. “Afgelopen zondag vond in Dadizele de eerste cross van het regelmatigheidscriterium voor vrije sporters plaats. Ik werd negende bij de veteranen 3, dat is de reeks ouder dan 60 jaar. Aangezien ik de 70 nader, is er al een verschil van bijna tien jaar met de jongere atleten en dat merk je echt wel. Jammer genoeg is er geen categorie meer tussen de 70 en 80 jaar bijvoorbeeld. Maar ik ben gewoon blij dat ik nog kan lopen. Ik zal wel een extra inspanning doen op het PK en hoop op een podiumplaats, maar ik moet luisteren naar mijn lichaam. Van een boerenpaard kan je immers geen koerspaard maken.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Het Wekelijks Nieuws Gaver