Rino Vanhooren mist met aflossingsploeg Olympische Winterspelen

Redactie KW

Het Belgisch shorttrackteam eindigde tijdens de laatste wereldbekerwedstrijd als zevende en dat is niet voldoende.

Bruggeling Rino Vanhooren kwam in Seoul echter niet aan de start. Ons land werd in de aflossing vertegenwoordigd door Jens Almey, Ward Pétré, Gert-Jan Goeminne en Stijn Desmet. Het Belgische kwartet eindigde in Zuid-Korea in de B-finale na Japan als tweede en werd zo zevende. De laatste Wereldbekerwedstrijd voor de Olympische Winterspelen leverde een overwinning op voor Zuid-Korea, het shorttrackland bij uitstek. Nederland werd tweede, de Verenigde Staten derde.

In de eindrangschikking over vier wedstrijden bezetten de Belgen de tiende plaats. In Seoul passeerden ze Italië, maar werden op hun beurt voorbijgestreefd door Kazachstan, dat na de wedstrijd van vorige week in Shanghai nog op gelijke hoogte stond.

Geen trip naar Zuid-Korea

Canada, Zuid-Korea, Verenigde Staten, China, Nederland, Japan, Rusland en Kazachstan zijn de deelnemende landen aan het Olympische aflossingstoernooi in Gangneung, waar de schaatswedstrijden van de Spelen van Pyeongchang (Zuid-Korea) in februari worden gehouden. Zelfs als het Internationaal Olympisch Comité (IOC) besluit dat Rusland niet mee mag doen, valt ons land nog buiten de boot.

Tot het Belgische nationale team behoren bij de dames ook Alexandra Danneel uit Zandvoorde en de Brugse Daphne Merlevede. Zij gingen niet naar Seoul. Daphne nam zondag deel aan de Benelux Cup in het Nederlandse Eindhoven en zette daar haar persoonlijke tijd op de 500 meter scherper (47.11). Alexandra vertoeft momenteel in Salt Lake City (VS). Zij nam deel aan een wedstrijd in Canada en zette daar enkele nieuwe persoonlijke records neer. Haar broer David Danneel, ook al lid van de Brugse Shorttrack Club (BSC) won de 500 meter in Eindhoven (44.88) voor zijn clubgenoot Robin Verhooghe (45.42).

(ACR – Foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier