Rino Vanhooren met Belgische shorttrackers ook naar WK junioren

Redactie KW

De Bruggeling behaalde binnen de nationale selectie in de aflossing een zevende plaats op het EK senioren in Sotsji en reist nu door het WK in Sofia.

Rino Vanhooren van de Brugse Snelschaats Club is als reserverijder aangeduid en kwam niet in actie op het EK. Jens Almey, Stijn Desmet, Gert-Jan Goeminne en Ward Pétré deden dat wel en boekten zondag in de B-finale de derde plaats. Ze legden de 5.000 meter op het ijs af in 7:04.673. Het Belgische kwartet, gemiddeld negentien jaar en een maand jong en volgend jaar eigenlijk senior, kon het tempo van de Italianen (eerste) en de Fransen (tweede) goed bijbenen, maar daarmee was al veel gezegd. Een echte kans op een hogere klassering was er niet. Op de eindstreep hadden de jonge Belgen alleen Polen achter zich.

Bondscoach Pieter Gysel was redelijk te spreken over de verrichtingen van de Belgische schaatsers. “De aflossingsploeg deed wat ze moest doen. De jonge ploeg komt duidelijk te kort tegen de top zes. Die zijn dan ook gemiddeld enkele jaren ouder.”

De Belgische delegatie met Rino Vanhooren (19) reist nu door naar Sofia voor het WK junioren, van 29 tot en met 31 januari.

(ACR – Foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier