"Rijkswacht reed parcours af, maar ging heel rap het decor in"

16/06/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 15/06/17 om 10:09

In 1990 werd er in Zonnebeke voor het eerst een klassementsproef van de toenmalige 24 Uren van Ieper georganiseerd. Tot 2007 werd de rit behouden en na een lange inactiviteit nu terug in het leven geroepen. We gingen ten rade bij Freddy Maveau, een Zonnebeekse copiloot die vooral in de jaren '80 en '90 actief was, om meer te weten over deze snelheidsrit die in zijn achtertuin werd en wordt verreden.

Freddy Maveau is gehuwd met Greet Delzeyne en vader van Tessa en Kjell. De Zonnebekenaar navigeerde zijn eerste rally van Ieper in 1986. "Ik deed dat enkele jaren met Geert Windels in een Peugeot 205 GTI. In '86 werden we 44ste algemeen en daarna nog eens 43ste, 34ste en 37ste. Nadien reed ik deze rally nog aan de zijde van Jeannick Breyne, Stefaan Vanassche, Dirk Bruneel, Matthias Viaene, Dimitri Christiaens, terug Geert Windels, maar dan bij de Historic, om uiteindelijk mijn Iepercarrière af te sluiten in 2008 in de Ypres Historic Rally aan de zijde van dorpsgenoot Patrick Mylleville in een Opel Manta."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!