Rhune Vansteenkiste van Izegemse Triatlon Club is nationaal kampioen

In Viersel in de Antwerpse Kempen had zaterdag het Belgisch kampioenschap triatlon bij de jeugd plaats. In de categorie Jeugd C bij de meisjes F12 werd Rhune Vansteenkiste van de Izegemse Triatlon Club nationaal kampioen.

Ze moest 300 meter zwemmen, 5 km fietsen en 1,75 km lopen. Ze legde die afstand af in 19’39”. Verder waren er geen gouden medailles voor de West-Vlamingen. Bij de Jeugd A dames behaalde Cato Cassiers (NLT) uit Avelgem een zilveren medaille. Een tweede plaats was er ook voor Juliette Vandenbussche (TBT) uit Sint-Kruis Brugge. Vorig jaar werd zij nationaal kampioen in eigen stad. Nu in haar eerste jaar bij de Jeugd B en na een jaar vol blessureleed, behaalde ze zilver.

Verder was er bij de jeugd A een zevende plaats voor Joris Basslé. De Bruggeling, die deel uitmaakt van de nationale ploeg, was na afloop ontgoocheld, ook al omdat hij als eerste uit het water kwam. Rémi Demuyttenaere (ITC) finishte voor hem.

Bij de junioren heren werd Stan Vanwalleghem (Triatlon Brugge Team) zevende. Zijn clubgenote Karlien Dewaele moest zich bij de junioren dames tevreden stellen met een achtste plaats.