Renzo Van de Vyvere: “Wil op termijn tot de top drie van België behoren”

Renzo Van de Vyvere doet al een zestal jaar aan atletiek. (Foto MG)
Redactie KW

Met een vijfde plaats op het BK en een bronzen medaille op het VK kan Renzo Van de Vyvere (14) op een geslaagd indoorseizoen terugblikken. Komende zomer hoopt het hoogspringtalent van MACW Koksijde over 1m78 te springen.

Met een evenaring van zijn persoonlijk record (1m70) sprong Renzo Van de Vyvere afgelopen winter naar een vijfde plaats op het BK voor cadetten. “Een leuke ervaring, want het was mijn eerste BK”, aldus Renzo, die in Pervijze en Nieuwpoort woont. “Dat ik daar mijn PR kon evenaren, maakte de ervaring compleet. Ik had wel het gevoel dat ik nog iets hoger kon, maar dat zal voor komende zomer zijn.”

De atleet van MACW Koksijde sprong afgelopen winter bijna altijd over 1m65. “En aangezien dat mijn record van vorig jaar was, kan ik met een positief gevoel op het indoorseizoen terugblikken. Enkel op het provinciaal kampioenschap bleef ik op 1m64 steken, maar na een weekje vakantie en de dag voorheen een wandeltocht van 8 kilometer was dat niet meer dan logisch. Ik verkies trouwens de indoorwedstrijden, want dan ben je niet afhankelijk van wind of regen. Het enige nadeel is wel dat je voor indoorwedstrijden naar de topsporthal in Gent moet.”

Vlaams goud

Komende zomer hoopt de jonge atleet de positieve tendens voort te zetten. “Ik mik op 1m78, maar ik wil ook de grens van de 5 meter overschrijden in het verspringen en me verbeteren op de spurt. Op langere termijn hoop ik over 2 meter te springen, Vlaams kampioen te worden en me bij te top drie van België te scharen“, aldus de ambitieuze Renzo, die komende zondag zijn 15de verjaardag viert.

“Op de interclub hoop ik de eer van onze club hoog te houden en over 1m73 te springen”

Renzo is bezig aan zijn zesde atletiekseizoen en ontdekte al op jonge leeftijd zijn talent voor het hoogspringen. “Zoals elke jonge atleet waagde ik me aan meerkampen en bij het hoogspringen eindigde ik steevast in de top drie. Bovendien kon ik bijna elk jaar de provinciale titel veroveren. Ik neem nog af en toe aan een meerkamp deel, maar de andere disciplines doe ik toch minder graag. Een degelijke hoogspringer moet vooral een goede techniek hebben. Je moet een mooie bocht kunnen lopen en over een goede hoge afstoot beschikken. Maar uiteraard moet ook het gestalte wat meezitten: grote jongens zijn in het voordeel.”

Interclub

Binnenkort hoopt Renzo zijn steentje bij te dragen op de interclub. “Dankzij de goede prestaties van de scholieren van vorig jaar zijn we naar eerste klasse gepromoveerd. Ik zal het hoogspringen en de 100 meter horden voor mijn rekening nemen. Ik hoop op een sprong van om en bij de 1m73 om zo de eer van onze club – letterlijk en figuurlijk – hoog te houden“, besluit de derdejaarsstudent wetenschappen aan het Sint-Bernarduscollege in Nieuwpoort.

(SB)