Rémi Demyttenaere uit Lendelede wint duatlon Baliebrugge

© GS
Redactie KW

Zondag werd een duatlonmanche van het nationaal jeugdcircuit georganiseerd op de Baliebrugge in Ruddervoorde.

Bij de juniores werd de wedstrijd gedomineerd door drie West-Vlamingen: Rémi Demyttenaere (ITC) uit Lendelede, Joris Basslé (TBT) uit Brugge en Xander Marclé (TBT) uit Oedelem, samen met de jeugd A duatleten Marco Vanderpoorten uit Hamme en Elias Biesemans uit Aarselaar.

Voor Rémi was het zijn eerste wedstrijd van het seizoen en meteen ook zijn eerste overwinning. “Ik had niet gedacht dat ik genoeg wedstrijdritme had om hier te kunnen winnen maar door mijn wedstrijd goed in te delen en een vlotte doorstart na het fietsen naar het lopen kon ik toch het verschil maken. Ik zag in deze wedstrijd een goede voorbereiding naar het Belgisch kampioenschap van volgende week”, weet Rémi te vertellen.

Bij de jeugd B ging de overwinning naar Seph Van Humbeeck uit Viloorde en de Brugse duatlete Bo Dubin was de beste bij de dames. In de eerste wedstrijd van de dag, jeugd C, was de overwinning voor Wout Van Nuffelen (GLH) uit Scherpenheuvel. Op de tweede plaats eindigde de Veldegemse atleet Emiel Verschaeve (DVB) en het brons was voor Louis Uyttenhove (ITC) uit Roeselare.

(GS – foto GS)