Red Wolves verliezen opnieuw van Tsjechië

De Belgische handbalmannen zijn er zaterdag in Kortrijk niet in geslaagd revanche te nemen voor de nipte 34-32 nederlaag die ze woensdag in Praag leden tegen Tsjechië. In hun tweede WK-kwalificatiewedstrijd gingen ze voor eigen publiek met 32-36 onderuit tegen de nummer dertien van de wereld.

De ‘Red Wolves’, op drie spelers die in de Franse competitie uitkomen na allemaal amateurs, boden wel weer mooi weerwerk tegen de Tsjechische profs. Bij de rust was het verschil slechts één doelpunt (15-16) en in het begin van de tweede periode kwamen de Wolves zelfs even voor (19-18 en 20-19). Tot de 43e minuut hielden ze gelijke tred (25-25), maar dan sloop de vermoeidheid in de rangen. Filip Jicha, één van de sterspelers van Barcelona, leidde zijn land naar 32-36 winst. Met tien doelpunten was hij net als in de heenmatch de topscorer van de partij.

Voor België scoorden Thomas Bolaers (7), Nathan Bolaers (6), Damian Kediora (5), Tom Robyns (5), Jeroen De Beule (4), Serge Spooren (2), Thomas Cauwenberghs, Yves Vancosen en Simon Ooms.

Begin januari 2016 staan twee wedstrijden tegen Turkije, de enige andere tegenstander in groep 5, op het programma. België speelt op 6 januari eerst thuis en op 10 januari in Turkije. Alleen de groepswinnaar stoot door naar de tweede voorronde. Daarin strijden achttien landen om negen tickets voor het WK, dat in 2017 in Frankrijk plaatsvindt.