RED BULL Gone with the wind is terug

Redactie KW

Kwalificeren voor het kitesurfing event van het jaar kan nog tot 31 augustus overal aan onze kust.

Geen Scarlett O’Hara natuurlijk, maar wel Belgische kitesurfers die zich vanaf morgen kunnen kwalificeren voor hét kitesurfing event van het jaar. Tijdens de intense selectieronde (die loopt van 1 juli tot en met 31 augustus) in 14 surfclubs over de hele Belgische kust zoeken we naar 64 waaghalzen die het later dit jaar tegen elkaar opnemen in een wel erg uniek concept: 1 kilometer tegen de wind inlopen met al hun materiaal, om dan de zee op te gaan en zoveel mogelijk air time te verzamelen. Belangrijk detail: de wind blaast ondertussen aan meer dan 7 Beaufort! “Een ongelooflijke uitdaging!” zegt huidig Belgisch kampioen kitesurfen Christophe Tack.

Deelnemen?

Aanmelden voor de qualifier kan van 1 juli tot en met 31 augustus in één van de 14 surfclubs over de hele Belgische kust. Daar krijg je een Woo-tracker (die je op je kiteboard bevestigt) en moet je zoveel mogelijk airtime en hoogtemeters verzamelen. Alles wordt bijgehouden op de gepersonaliseerde leaderboards. Per club selecteren we de vier kitesurfers met de beste scores. Die moeten dan samen met 8 internationale wildcards aan de bak tijdens de finale. Wanneer die doorgaat hangt uiteraard af van de weersomstandigheden.

Ga voor een overzicht van de deelnemende surfclubs naar www.redbull.be/gonewiththewind. Deelnemers moeten 16 jaar of ouder, Belg en lid van een Belgische surfclub zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier