Recordpoging van Francis Reubens strandt in Heist

Francis Reubens liet een uitzonderlijke prestatie optekenen. (Foto DM)
Redactie KW

De recordpoging van Francis Reubens om de Belgische kustlijn af te zwemmen is na 55 kilometer gestrand in Heist.

De 52-jarige aannemer vertrok vrijdag rond middernacht maar kreeg met zware tegenwind af te rekenen. Toen in Heist ook de getijstroom in zijn nadeel speelde, besloot hij om de recordpoging af te breken.

Francis Reubens wilde solo de hele kust afzwemmen van De Panne tot aan het Zwin. Hij koppelde aan de sportieve uitdaging ook een geldinzameling voor het Virungapark in Congo. De Knokke-Heistenaar kreeg tijdens de nacht af te rekenen met misselijkheid, een maagbloeding en kwam in botsing met een zeehond. Toch zette hij door. Reubens zwom ruim zeven uur maar moest zijn strijd ter hoogte van Heist staken door een forse tegenstroom.

Francis Reubens heeft met zijn 55km sowieso een solo record neergezet hebben. De juiste afstand wordt de volgende dagen door een deurwaarder bekend gemaakt. Ook de juiste opbrengst voor het Virunga National Park in de Democratische Republiek Congo wordt eerstdaags meegedeeld. De organisatie spreekt alvast van een meer dan geslaagd project en een uitzonderlijke prestatie. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier