Recordaantal deelnemers voor loopwedstrijd Route 62 in Gistel

Start van de drie prestatielopen met vooraan de drie winnaars bij de heren: nummer 101 Davy Stieperaere (4km), nummer 359 Dirk Boone (12 km) en nummer 928 Pieter Vanroose (7km). Ook op de foto: Eli Hoet (116), Johan Olivier (920) en Steven Broucke (106). © Foto FRO
Redactie KW

De Gistelse Joggingclub mocht zaterdagnamiddag een nieuw record noteren. Liefst 320 deelnemers schreven in voor het jaarlijks loopfestijn, Route 62, met start en aankomst aan het sportcentrum van Gistel.

Na de jeugdlopen met 40 kinderen volgde een gezamenlijke start voor de 4, 7 en 12 kilometer. Op de korte afstand stond, niet voor de eerste maal in Gistel, het Wevelgemse koppel, Lies Deruddere-Davy Stieperaere, op het hoogste schavotje. Beide atleten moesten krachten reserveren voor de veldloop van Deerlijk op zondag.

Op de nieuwe afstand, de 7 kilometer, ging de zege bij de dames, naar veterane Els Ingelbrecht uit Brugge. Ze won in 32’40”, voor Wendy Vandevelde uit Kruishoutem. Bij de heren triomfeerde Diksmuideling Pieter Vanroose in 24’25”. Hij won voor Frederik Ameloot (Veldegem) en Jens Taeckens (Oudenaarde).

De lange afstand, 12 kilometer, werd gedomineerd door het duo Dirk Boone (Oostduinkerke) en Jordi Vanhee (Oostende). In de slotkilometer had veteraan Dirk Boone, ook laureaat in zijn categorie van het Running Center Criterium, nog reserves in huis om te demarreren en met honderd meter voorsprong te winnen op Vanhee. Bij de dames won Tineke Cherlet uit Kruishoutem, voor Els Raes en Tanja Cleppe, beiden uit Brugge.

(FRO)