Recordaantal deelnemers voor 3de Aarova Rallysprint

© VDB VDB
Redactie KW

Komende zondag strijkt het West-Vlaams rallykampioenschap neer in Oudenaarde. In de Aarova Rallysprint wordt het vooral uitkijken naar thuisrijders Vincent Verschueren en Pieter Tsjoen.

Super Stage, de organisatie die ook achter de Ypres Rally en de Short Rally van de Monteberg zit, had de Aarova Rallysprint dit jaar willen omvormen tot een short rally. De lokale autoriteiten werkten echter niet mee, waardoor de wedstrijd noodgedwongen een sprint blijft. Als compensatie bood de club daarom een erg voordelig inschrijvingstarief aan. Het zorgde meteen voor een recordaantal van meer dan honderd deelnemers.

Net als in de vorige twee edities wordt uitgekeken naar een strijd tussen ‘local heroes’. Achtvoudig Belgisch kampioen Pieter Tsjoen komt opnieuw aan de start met zijn Ford Fiesta R5+. In een nieuwe poging om Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) te kloppen zal hij het stuur van zijn Fiesta delen met de Nederlander Kevin Abbring. Twee andere belangrijke podiumkandidaten zijn West-Vlamingen Bert Cornelis en Steve Bécaert, beiden aan de start met een Citroën DS3 R5.

Geoffrey Vander Schelden, Bruno Parmentier en Renzo Herpoel brengen elk een Ford Fiesta R5 in stelling, terwijl Reinaud Van Eecke zijn Citroën DS3 R5 verder komt ontdekken. Streekrijders Fréderic Miclotte en Steven Vergalle maken beiden hun debuut met een Skoda Fabia R5 en brengen daarmee het aantal R5-wagens op maar liefst tien stuks. Ook de GT’s zijn erg goed vertegenwoordigd in Oudenaarde. Thuisrijder Timothy Van Parijs neemt het in zijn Porsche 977 GT3 op tegen merkgenoten Jochen Claerhout, Chris Debyser, Claudie Tanghe en de Waal Rudy Buyse.

Lietaer of Vermeirsch?

De overige categorieën zijn quasi helemaal West-Vlaams gekleurd. In de F2-categorie staat Steven Dolfen (Renault Clio R3) tegenover de Peugeots 208 R2 van de snelle Kortrijkse broers Thomas en Pierre Vauterin. Wim De Reu, Anthony Caron en Kjell Vandenberghe zijn dan weer de blikvangers in een officieuze BMW-strijd. In Divisie 1-2 vertrekt kersvers VAS -en Criterium-kampioen Stefaan T’Joens (Renault Mégane RS) andermaal als topfavoriet.

Het veld bij de Historics moet het met slechts een twintigtal deelnemers stellen. Afwachten of Paul Lietaer de Ford Sierra Cosworth 4×4 van Dirk Vermeirsch enigszins kan bedreigen met zijn Ford Escort MK 2. Andere kanshebbers op een dichte ereplaats in de Divisie’s 4 en 5 zijn onder andere Alain Vermeulen (BMW E21), Tom Tytgat (Opel Kadett), Bram Fonteyne (Volvo 242) en Danny Kerckhof (BMW E21).

De Aarova Rallysprint gaat zondag om 9 uur van start met de eerste van vier wedstrijdronden.

(JDH)