Reacties na de titel van HC Izegem

© VDB
Redactie KW

Na het fluitsignaal was het feesten geblazen bij Izegem. Na de thriller gingen alle spelers en supporters compleet uit hun dak. “We kwamen dan ook voor niet minder dan winst.”

“We zijn heel gelukkig met de winst en natuurlijk hieraan gekoppeld de titel”, klinkt Ruben Mathys (23) opgelucht. “Het was al lang geleden dat Izegem kampioen is geweest. En we waren natuurlijk op revanche gebrand voor het verlies thuis tegen Kortrijk. Thuis hadden we heel slecht gespeeld”, verklaart de Izegemse middenspeler. “Dus zijn we er vol voor gegaan. Ik had eerlijk gezegd een beetje het gevoel dat Kortrijk al zeker was om hier thuis te winnen wegens het zogezegde thuisvoordeel. Maar bij een dergelijk streekduel telt het niet meteen aangezien we met heel wat Izegemse supporters zijn afgezakt naar de Kortrijkse sporthal. Het is dus wel leuk om tegen hen hier te kunnen winnen, noem het de kers op de taart van dit seizoen.”

Reacties na de titel van HC Izegem
© VDB

De ontgoocheling was enorm bij de Kortrijkzanen. Enkel twee belangrijke doelpunten hielden hen van een kans op de titel. “We hebben nochtans de kansen gehad”, begint Tore Devos (19) zijn relaas. “In de eerste helft, vooral het eerste kwartier waren we goed begonnen maar nam Izegem snel de overhand. We stonden zelfs enkele punten achter bij de rust. We waren wel enorm gemotiveerd om terug te komen en namen snel ook de wedstrijd in handen. Uiteindelijk slaagden we er zelfs in om twee punten voor te komen. Verdedigend zat het goed en aanvallend varieerden we goed waardoor ze niet onmiddellijk een antwoord hadden.”

Toch zijn het enkele details die het resultaat hebben bepaald. “Het zat er nochtans in om te winnen maar zij scoren op beslissende momenten waar wij het hebben laten liggen of de doelman het redde.” Toch blikt de Kortrijkzaan tevreden terug op het seizoen. “Na de heenronde hadden we zelfs de hoop opgegeven om mee te kunnen dingen naar de titel. Een prachtige tweede helft van het seizoen bracht ons terug in het spoor van Izegem en gaf ons nog een kans om kampioen te spelen. Jammer dat we het op eigen veld uit handen hebben gegeven.”

(Griet De Smet – foto’s Bart)