Ramdan Snoussi en Gwendolyne De Deyne winnen Dwars door Brugge

Redactie KW

Alexander Diaz Rodriguez en Koen Naert vervolledigen podium bij de mannen.

De 36ste editie van de loopklassieker met een keuze tussen 1,5 en 15 km was goed voor circa 6.400 deelnemers. Dat waren er wel minder dan vorig jaar. Volgens organisator Rudy Vannieuwenhuyse mede door de Wings for Life World Run in Ieper.

Hij liet samen met Golazo Sports extra liters water aanrukken voor wat misschien wel een van de warmste edities ooit was. Vier bevoorradingen moesten volstaan om de vele dorstige te laven.

Bij een temperatuur van om en bij de 26 graden, weinig wind en waar zoveel mogelijk drinken de boodschap was, nam Alexander Diaz Rodriguez (BEHO), op zoek naar zijn derde zege in Brugge, het initiatief. Meteen in zijn zog Lander Van Droogenbroeck, tweevoudig winnaar van Dwars door Brugge, de Antwerpse Marokkaan Ramdan Snoussi en marathonloper Koen Naert. Deze laatste woont in Oostkamp en is na een blessure aan het heropbouwen richting Olympische Spelen in Rio.

In de tweede wedstrijdhelft werd het op kop lopende viertal tot twee herleid. Van Droogenbroeck en later Koen Naert konden het tempo van vooral Snoussi niet meer aan. Ook Diaz Rodriguez moest tot ontgoocheling van zijn vele Brugse supporters langs het parcours de rol lossen. Snoussi, de Antwerpse provinciale kampioen veldlopen van 2012, is na enkele mindere jaren duidelijk weer op niveau. Hij haalde het in 47 minuten en was daarmee ruim één minuut sneller dan de winnaar van vorig jaar. Zowel Diaz Rodriguez, die net als in Knokke de week voordien Snoussi moest laten voorgaan, en Naert waren tevreden met hun ereplaatsen.

Bij de dames was de winst voor Gwendolyne De Deyne. De Aalterse clubgenote van Diaz Rodriguez wist na elf deelnames in Brugge eindelijk eens te winnen.

Op de 5 km was de zege opmerkelijk voor Thomas en zijn zus Llyn De Keyser uit Koekelare. Het warme weer zorgde er wel voor dat een tiental atleten onder meer met uitdrogingsverschijnselen bij aankomst moesten worden afgevoerd.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier