Rally vertrekt uit Boezinge, enkel shakedown blijft

Rallysfeer in Boezinge: een beeld dat verdwijn. (Repro FB)
Redactie KW

Vorig jaar werd in Boezinge de 25ste editie van de Historic Rally gehouden. Het wordt naar alle waarschijnlijkheid ook de laatste. De Historic Rally volgt in 2018 het parcours van de moderne rally en verdwijnt zo uit het dorp.

“We hebben daar officieel nog niet over gecommuniceerd”, zegt koersdirecteur Johan Taffin. “Maar we zaten al een paar keer samen om deze koerswijziging te bespreken. De shakedown wordt zeker behouden in Boezinge.”

De koersdirecteur haalt enkele redenen aan voor de stopzetting van de klassementsproeven in Boezinge. “Er zijn de steeds strengere veiligheidsnormen en verder hebben we ondervonden dat het servicepark niet meer voldoet aan de hedendaagse eisen. De Historic Rally zou in 2018 het parcours van de moderne rally volgen en zo zou naast het servicepark ook het podium in Ieper voorzien worden. Ieper heeft nu eenmaal een enorme uitstraling en daarmee scoren we goede punten bij de FIA, de internationale automobielfederatie.”

Boezinge staat sedert 2000 synoniem voor historische rallywagens in de dorpskom. De Ieperse rally staat op de kalender in het weekend van 22 en 23 juni. De shakedown in Boezinge is voorzien op woensdag 20 juni.

(MDN)