Rally van Wervik start zonder uitgesproken topfavoriet

07/06/17 om 11:08 - Bijgewerkt om 11:07

Zaterdag gaat in Wervik de ultieme oefengalop voor de Ieperse rally door.

Rally van Wervik start zonder uitgesproken topfavoriet

© VDB

Zonder uitgesproken topfavoriet belooft de 43ste Rally van Wervik erg boeiend te worden.

De Rally van Wervik geldt al jaren als de ideale voorbereiding voor de Ypres Rally en dat is dit jaar niet anders. De 43ste editie mag maar liefst tien R5-wagens verwelkomen die we straks ook in Ieper aan het werk zien. Voor eigen volk mogen Melissa Debackere (Skoda Fabia R5) en Davy Vanneste (Ford Fiesta R5) het opnemen tegen de Hyundai's i20 R5 van de jonge Waal Guillaume Dilley en de Zuid-Koreaan Chewon Lim.

Rally van Wervik start zonder uitgesproken topfavoriet

© VDB

Vanuit Groot-Brittannië komen Ford-rijders Keith Cronin en Alex Laffey kennismaken met de West-Vlaamse wegen, terwijl Ieperling Achiel Boxoen zijn leerproces met de officiële Skoda Fabia R5 komt verderzetten. Ook Pieter-Jan Maeyaert, Bruno Parmentier en Philip Cracco willen in de tabaksstad nog wat testkilometers komen afmalen met hun Fiesta's.

Niet enkel R5-wagens maken kans op een plek in de top-5. Stadenaar Andy Lefevere is één van de vele Mitsubishi-rijders aan de start die hoog kan scoren, net als Filip Pyck, de Brit Johnie Ellis en de Nederlander Jim Van den Heuvel. Verder is het uitkijken naar de originele Proton S2500 van de Brit David Tinn, de Subaru Impreza 555 in handen van Jeoffrey Lerminez en de nieuwe Porsche 997 GT3 van Fredericq Delplace.

Rally van Wervik start zonder uitgesproken topfavoriet

© VDB

Bij de Historics vertrekt good old Paul Lietaer (Subaru Legacy) opnieuw als topfavoriet. Met verder o.a. Christophe Merlevede (BMW M3), Alain Vermeulen (BMW M3), Chris Debyser (Transeurope) en Stefaan Prinzie (Opel Ascona 400) aan de start belooft de strijd voor de dichtste ereplaatsen erg boeiend te worden. Ook bij de voorwielaangedreven wagens mag er met de deelname van o.a. Steven Dolfen (Renault Clio R3), Sebastien Bédoret, Joachim Wagemans en Pierre Vauterin, allen met een Peugeot 208 R2, een leuk gevecht worden verwacht.

De 43ste Rally van Wervik gaat zaterdag om 8u30 van start in de Broederschool. Na vier wedstrijdrondes met telkens drie klassementsproeven wordt de winnaar omstreeks 19u op het podium verwacht.

(JDH)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!