Rally ‘6 uren van Kortrijk’ viert zilveren jubileum

Vincent Verschueren (rechts) slaagde er de voorbije vier edities al drie keer in de '6 uren van Kortrijk' te winnen. © vdb
Redactie KW

Autostal Groeninghe kijkt vol enthousiasme uit naar de 25ste editie van de ‘6 uren van Kortrijk’ op 25 en 26 november, traditioneel de afsluiter van de Belgische rallykalender. Om op te warmen voor die feesteditie lanceert de organisatie nu al een deeltje van haar programma.

“Vorig jaar sloten we onze 24ste editie af op een roze wolk. We hadden er een fantastische editie op zitten dankzij een optreden van 2Empress en een sportieve strijd waarin Vincent Verschueren uiteindelijk aan het langste eind trok”, vertelt Sandro Delaere van Autostal Groeninghe. “Dit jaar houden we vast aan de beproefde formule, maar het mag overal wel net ietsje meer zijn. Voor onze 25ste verjaardag leek een laurierkransje rond het logo ons wel gepast.”

Groeningemonument als icoon

Voor deze 25ste editie hebben we gezorgd dat de affiche naast een sterk beeld ook een mooi verhaal vertelt. “Toen we begonnen te denken over de locatie hadden we enkele locaties in het achterhoofd, maar uiteindelijk lag de oplossing voor de hand. Als Autostal Groeninghe voelden we ons bijna verplicht om uit te pakken met een beeld van aan het Groeningemonument, een iconische plaats”, zegt voorzitter Jean-Claude Castelein.

Er is ook niet lang getwijfeld over de wagen die er op moest. “We hebben vier edities in de 2.0-versie achter de rug en Vincent Verschueren pakte drie keer winst, een keertje bij de historics en twee keer bij de moderne wagens. Het idee kwam vanzelf om de Zaniboo Skoda Fabia R5 op het voorplan te zetten. En met een beetje geluk siert straks de Belgische kampioen onze affiche. Dat zou mooi meegenomen zijn”, aldus Sandro Delaere.

Laagdrempelig

Het parcours blijft na de gesmaakte editie van 2016 nagenoeg ongewijzigd al maakt een geliefd stukje bij rijders en toeschouwers zijn herintrede. “Het aantal wedstrijdkilometers zal wel boven de honderd uitkomen. Ook de regroup op zondag in Zwevegem blijft op het programma.”

“Op zaterdagavond pakken we, zoals de traditie het stilaan wil, uit met een spetterend optreden in onze grote tent. Dat zal, evenals de rest van het gebeuren, gratis zijn.” De klassementsproeven, servicezone, de tent zijn vrij toegankelijk. Op die manier wil de organisatie het evenement zo laagdrempelig mogelijk houden om iedereen te laten kennis maken met de rallysport.