Qualifier Bojan Tokic boekt tweede zege op Ostend Masters

Bojan Tokic (r.) werd na afloop gefeliciteerd door Jean-Michel Saive en de organisatoren van de Ostend Masters. © FRO
Redactie KW

De 17e editie van de Ostend Masters, het tafeltennistornooi in het Sportcentrum van Oostende van topniveau heeft alle verwachtingen overtroffen.

Er zakten maar liefst zeven topspelers uit de top 80 van de wereld af naar Oostende. De massaal opgekomen tafeltennisfans kregen show van de bovenste plank, met technische hoogstandjes, leuke rally’s en spektakel vanaf de kwartfinales.

Jean-Michel Saive (WR 126), peter van het tornooi, overleefde de kwartfinales niet. Hij verloor met 4-1 van de Portugees Tiago Apoloniia (WR 18). De Oekraïner Kou Lei ( WR 45) klopte de Duitser Steffen Mengel (WR 44 en finalist van het A-tornooi), met 4-1. De Duitser Patrick Franziska (WR 31) verloor met 2-4 van de Rus Alexander Shibaev (WR 54). De Sloveen Bojan Tokic (WR 70) won de mooiste match van het tornooi met 4-2 van Bastiaan Steger (WR 28).

Kunstige punten

Tokic ging op zijn elan door en won in de halve finales met 4-2 van Shibaev. Kou Lei verraste iedereen én Apolonia met een 4-0 zege. In de finale trakteerden Kou Lei en Tokic de honderden fans op een formidabel spannend duel. Beide spelers toverden kunstige punten met hun palet. Het publiek genoot. Uiteindelijk schreef Bojan Tokic voor de tweede keer (hij won ook in 2013, red.) de 17de Ostend Masters op zijn naam.

De teller van het aantal deelnemers aan het 37ste Internationaal Tafeltennistornooi staat ondertussen op meer dan 1.600. Vandaag, maandag en dinsdag worden nog de Flanders Youth Cup en de Flanders Seniors Cup gespeeld. (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier