Pype-Lauwaerts en Deconinck-Desmet domineren Amabeach-kampioenschap

Catherine Pype en Eveline Lauwaerts © Facebook Eveline Lauwaerts / Fotografie Sport Foto's
Redactie KW

Met vijf zeges aan 100 % zijn Catherine Pype en Eveline Lauwaerts provinciaal kampioen. Willem Deconinck en Robbe Desmet volgen zichzelf bij de mannen op.

Catherine Pype en Eveline Lauwaerts werden verdiend West-Vlaams beachkampioen. Voor de eerste keer schreef een duo alle tornooien op hun naam: winnaar in Ieper, Beveren-Leie, Koksijde, Blankenberge en Knokke-Heist.

Nochtans deden een aantal duo’s er alles aan om de heerschappij van Katrien en Eveline te doorbreken maar telkens kwamen ze iets te kort. Het duo Emma Desmet en Sofie Degraeve haalde in elk tornooi het podium en werd dan ook verdiend tweede in de eindstand. Het ervaren tweetal behaalde de derde stek.

Bij de mannen werd voor het tweede jaar op rij het duo Willem Deconinck en Robbe Desmet West-Vlaams kampioen. Van de eerste vier tornooien wonnen ze er twee en eindigden ze tweemaal als tweede. Hierdoor hadden ze zo een grote voorsprong in de rangschikking opgebouwd dat niemand hen nog kon bijbenen. De laatste twee tornooien moest Willem omwille van familiale verplichtingen forfait geven. Een omgekeerd verhaal bij het duo Tony Feys en Tomasz Sobolski: pas vanaf het vierde tornooi waren ze van de partij maar door hun sterke prestaties in de laatste drie tornooien, waarin ze telkens tweede werden, haalden ze voldoende punten voor het zilver. Op de derde plaats eindigde een vaste waarde in de Amabeach-tornooien: het duo Benjamin Mulier en Phil Devlieger.

Zondag nemen de West-Vlaamse vertegenwoordigers het in Knokke Heist in het VVB-kampioenschap opnemen tegen de ploegen uit de andere provincies met als inzet de titel van Vlaams kampioen.

(PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier