PSO Blankenberge grijpt beker in minivoetbal

De finalisten van het bekertornooi met PSO Blankenberge in grijze uitrusting. © ACR
Redactie KW

Onder de vleugels van de Vlaamse Minivoetbal Federatie (VMF) wordt in Blankenberge voor de eerste keer een competitie gehouden, vergezeld van een bekertornooi.

De competitie bestaat uit een herfst- en een lentecompetitie, die komende week wordt afgesloten. Wie in beide competities samen het meeste punten behaalt, is kampioen. En die is met MVC Sunbeach, een ploeg die in Blankenberge met enkele vrienden werd opgericht, nu al bekend. Sunbeach mag zich met nog één speeldag voor de boeg, de eerste kampioen in het Blankenbergse minivoetbal noemen. In de wintercompetitie moesten de jongens van Michael Polen nog hun meerdere erkennen in PSO Blankenberge, maar het minieme verschil werd in de lentecompetitie goed gemaakt.

PSO Blankenberge kreeg zondag in de bekercompetitie een herkansing om alsnog een prijs te pakken. Ze deden dat ook in de finale tegen FCKH, zij het na het nemen van schepcorners. De stand was na de reguliere speeltijd van twee keer dertien minuten en een bijkomende verlenging van vijf minuten 1-1. Dwight Devadder zorgde met een sublieme plaatsbal voor 1-0, Soren Maenhout bracht voor FCKH op schepcorner de bordjes in evenwicht. In de beslissende schepcorners toonde PSO Blankenberge zich het scherpst.

De wedstrijd om de derde plaats werd gewonnen door Jong PSO. Zij versloegen MVC Sunbeach met 6-0. De Racing Boys werden vijfde. Vo De Winste werd zesde, maar kreeg van de stad Blankenberge de fairplaytrofee. Organisator Bjorn Rotsaert blikt alvast tevreden terug op de eerste minivoetbalcompetitie in zijn Blankenberge. “We begonnen met vier ploegen, in de lentecompetitie werden er dat zeven. Voor volgend seizoen zouden al tien ploegen geïnteresseerd zijn. Dat belooft.”

(ACR – foto ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier