Provinciegenoten zwemmen A- en B-finales op Flanders Swimming Cup

Fanny Lecluyse © a-Belga

De tweedaagse internationaal getinte zwemmeeting in Antwerpen is de eerste van de drie belangrijke afspraken van begin 2018.

Als winnaar van de 100 meter schoolslag op zaterdag, zwom Fanny Lecluyse zondag in de reeksen op de 200 meter schoolslag de EK-limiet voor Glasgow (3-9 augustus). Dat deed ze ook op de 50 meter schoolslag. Lecluyse won vervolgens beide afstanden. Op de 50 meter in 31’52” eindigde ze nipt voor de Nederlandse Anna Elendt (31’53”) en de jonge Fleur Vermeiren (31’54”). Deze laatste, een 15-jarige BRABO-zwemster, kon zich hiermee in juli kwalificeren voor de Euro Junior in Helsinki.

Lecluyse had minder problemen op de 200 meter schoolslag. Ze domineerde in 2: 27’62”. De tweede, de Hongaarse Dalma Sebestyen, finishte op bijna 5 seconden. Lisa Borgonie (Roeselaarse Zwemvereniging) werd in die finale knap zevende in 2:46’76”.

Emmanuel Vanluchene.
Emmanuel Vanluchene.© a-Belga

Emmanuel Vanluchene moest in de A-finale 100 meter vrije slag Pieter Timmers laten voorgaan. In de finale 200 meter wisselslag (2:04’62”) werd hij opnieuw tweede in een nieuwe persoonlijke tijd. Timmers en Vanluchene wonnen vervolgens de 4x100m vrije slag, waar ze een kwartet vormden met Alexis Borisavljevic en Jasper Aerents.

Ook Camille Bouden (Bruinvissen Diksmuide) behaalde finaleplaatsen. Die van de 200 meter vrije slag en 400 meter vrije slag was een B-finale, met respectievelijk een 13de en 14de plaats. Op de 400 meter vrije slag werd ze vierde in de A-finale en zette ze met 4:25’49” een nieuwe persoonlijke besttijd neer. Ook Amandine Demeyer en Pieter-Jan Geeraerts, clubgenoten van Camille, deden het tijdens de voorrondes niet onaardig en zwommen enkele persoonlijke records. Dat deed ook Emma Dekervel (Ieper Swimming) op de 50 meter vrije slag.

De aanwezige leden van de Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK) deden het goed, met maar liefst 22 persoonlijke besttijden en onder meer een A-finale voor Jasper Aerents (100 meter vrije slag). Indra Vandenbussche kon een plaats in de B-finale van de 50 meter vrije slag bemachtigen, met een gedeelde eerste plaats in 26’67” of een persoonlijk record. Dat deed de Brugse zwemster ook op 50 meter en 100 meter rugslag.

Gaëlle Deconinck (BZK) zwom in alle disciplines die ze deelnam in de voorrondes een nieuw persoonlijk record. Net als Florence Vandendorpe (Koninklijke Kortrijke Zwemkring), Elise Decaesstecker (Royal Ostend Swimming Club), Lente Lazou (Ursus Zwemclub Zwevegem) en Axelle Dinneweth (Zwemclub Tieltse Zeeduivels).