Provinciegenoten stellen ook zondag niet teleur op BK zwemmen in klein bad

Jonas Coreelman pakte goud op de 100m schoolslag. © AC
Redactie KW

Op de tweede dag van het BK korte baan zwemmen in S&R Olympia in Brugge behaalden Fanny Lecluyse (DM) en Jonas Coreelman (DM) nog enkele nationale titels. Lecluyse op de 200 meter schoolslag en de 100 meter wisselslag. Coreelman uit Vichte op de 100 meter schoolslag. Camille Bouden (ZB) deed maar liefst drie seconden van haar kwalificatietijd en behaalde zo goud op de 400 meter vrije slag.

Edith Mattens (KZK) zwom naar zilver op de 400 meter wisselslag en werd vierde in de 400 meter vrije slag. De 14-jarige Indra Vandenbussche (BZK) werd zeer verrassend en uiteraard in een persoonlijke besttijd derde op de 100 meter rugslag. De Brugse zwom later ook nog de finale van de 100 meter wisselslag en werd zevende. Uit West-Vlaanderen waren er nog finaleplaatsen voor Camille Bouden (ZB) en Sophie Beulen (BZK) op de 100 meter vrije slag en 400 meter vrije slag. Karo Bourgois (COAST) op de 400 meter wisselslag en Bert Bisschop (BZK) op de 50 meter rugslag.

Een breedlachende Camille Bouden. Ze verbeterde haar kwalificatietijd met maar liefst 3 seconden op de 400m vrij.
Een breedlachende Camille Bouden. Ze verbeterde haar kwalificatietijd met maar liefst 3 seconden op de 400m vrij.© AC

Oost-Vlaming Jasper Aerents van de Brugse zwemkring werd in de finale van de 200 meter vrije slag achtste. Maar deed het nadien zeer knap door Pieter Timmers te verslaan op de 50 meter vrije slag. De andere titels op het meer dan geslaagde BK waren ondermeer voor Kimberly Buys (100 meter vrije slag, 50 meter wisselslag en de aflossing 4×50 meter wisselslag). Pieter Timmers zwom naar goud op de 200 meter vrije slag en de aflossing 4×50 meter vrije slag. Louis Croenen behaalde een eerste plaats op de 100 meter vlinderslag en 100 meter wisselslag.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier