Provinciegenoten behalen ereplaatsen op BK jeugdtriatlon

Podium meisjes Jeugd A met Cato Cassiers, Hanne Peeters en Hannelore Willen. © Twitter
Redactie KW

Het Belgisch kampioenschap jeugdtriatlon vond plaats in het Oost-Vlaamse Sint-Laureins.

Het provinciaal sportcentrum De Boerekreek is een unieke wedstrijdlocatie in het Meetjesland, midden van kreken en uitgestrekte landschappen. Er waren de afgelopen weken wat vragen rond de waterkwaliteit, maar donderdag kreeg het organiserende SMO-Specialized toestemming om de wedstrijd te laten doorgaan.

Louis Uyttenhove (Izegemse Triatlon Club) uit Roeselare moest zich bij de Jeugd C tevreden stellen met een tweede plaats. Hij finishte op vijftien seconden van winnaar Wout Van Nuffelen. Niels Kignet (Triatlon Team Brugge) uit Sint-Michiels werd vierde. Zijn teamgenoot Wout Franco uit Sint-Andries was goed voor zilver bij de Jongens M14 of de Jeugd B. De Bruggeling kwam echter twee seconden tekort op het goud dat voor de Waal Antoine Vandebroek was.

Bij de jeugd A ging de nationale titel naar Robbe De Dobbelaere uit Adegem, als jonge triatleet van het plaatselijke SMO won hij in 59’14”. Cato Cassiers (No Limit Team) uit Avelgem werd tweede na Hanne Peeters en voor haar clubgenote Hannelore Willen.

Bij de junioren moest Joris Basslé (TBT) een meerdere erkennen in Antwerpenaar Yorben Verboven. Hij finishte met twintig seconden voorsprong op de Bruggeling.

Er had naast het jeugdkampioenschap ook een open sprinttriatlon plaats. Jolien Vandemoortele uit Heule werd tweede bij de dames na de Oost-Vlaamse Joke Coysman.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier