Provincie Henegouwen huldigt topsportgymnaste Cindy Vandenhole uit Lauwe

23/10/16 om 22:42 - Bijgewerkt om 22:39

Donderdagavond werden in Distellerie de Biercée te Ragnies (Provincie Henegouwen) de sportlaureaten van Henegouwen verkozen. Cindy Vandenhole uit Menen die eveneens in Pottes woonachtig is, kwam ook in aanmerking voor de provinciale sportprijzen in Henegouwen.

Provincie Henegouwen huldigt topsportgymnaste Cindy Vandenhole uit Lauwe

Cindy Vandenhole, mama Greet Folens en ambassadeur Vaste Vuist Lauwe Joris Lauwers met een delegatie van de provincie Henegouwen. © DD

Cindy Vandenhole beoefent Artistieke Gymnastiek Dames en is aangesloten bij Sportgroep Vaste Vuist Lauwe. Voor de eerste keer in de geschiedenis van sportgroep Vaste Vuist Lauwe nam een gymnaste deel aan de Olympische Spelen in Rio. Cindy Vandenhole werd in de provincie Henegouwen verkozen tot sportvrouw van het jaar. Voorzitter sportgroep Vaste Vuist Lauwe Dries Defossez: "Volgens mij een volledig terechte erkenning, na een seizoen waarin ze bijna alles gewonnen heeft wat er te winnen valt. Het hoogtepunt was haar deelname aan de Olympische Spelen. Graag wil ik nog wel even zeggen dat Cindy haar doorzettingsvermogen en ingesteldheid een voorbeeld is voor vele(n) onder ons, nooit tegen haar zin gaan trainen en altijd gedreven in haar levenshouding. Dus een zeer mooie erkenning voor een Super sportvrouw!!

Hopelijk kan Cindy Vandenhole dit seizoen haar prestaties van vorig jaar nog eens overdoen en er weer een zeer sterk seizoen van maken. Cindy Vandenhole turnt reeds haar volledige carrière bij Vaste Vuist Lauwe en turnt nu onder de vlag van Vaste Vuist bij Topsport Gent. Cindy traint 28u per week. Haar doelstelling: een finale halen op de Olympische Spelen van 2020 te Peking.

(DD)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!