Provinciale titels bij jongste atleten verdeeld

Deze Tibe Delaere was met 1,36 meter de beste in het hoogspringen voor pupillen. © Foto ACR
Redactie KW

De provinciale atletiekkampioenschappen voor benjamins, pupillen en miniemen had plaats op de piste van Bloso Julien Saelens in Assebroek, in een organisatie van Olympic Brugge en het Provinciaal comité West-Vlaanderen.

256 atleten uit negen verschillende clubs uit onze provincie namen deel. In totaal waren er 50 proeven, samen goed voor 481 prestaties. Atletiek Zuid-West (AZW) was met 50 jonge atleten het sterkst vertegenwoordigd. Flanders Atletiek Club (Flac) en vooral Houtland Atletiek Club (HAC) deden het met minder, maar behaalden elk acht provinciale titels.

Maximum aan twee proeven deelnemen

In het verspringen bij de pupillen werd Marie-Jo Desplenter (AZW) met 3,97 meter provinciaal kampioen. In het hoogspringen voor miniemen grepen Simon Versavel (Flac) met 1,58 meter en Marie Vyncke (OB) met 1,43 meter de titel. Versavel won later ook goud op de 300 meter. In het hoogspringen bij de pupillen was de eerste plaats voor Tibe Delaere (Flac) met 1,36 meter. Atleten mogen volgens het reglement aan niet meer dan twee proeven deelnemen, waardoor sommige een bewuste keuze moesten maken.

In het speerwerpen bij de miniemen wierp door Brent Gayse (AVR) met 37,44 meter het verst. Hij behaalde tevens goud op 80 meter horden in 12″87. Het sprintnummer over 60 meter werd bij de benjamins gewonnen door Benjamin De Craene (OB) in 9″32 en Margot Tanghe (AVMO) in 9″48. Bij de pupillen liepen Maxime De Witte (AVMO) in 8″62 en Yana Goosen (AZW) in 8″74 het snelst.

De miniemen moesten het over 80 meter doen. Daar was de provinciale titel voor Augustine Van Zegbroeck (MACW) in 10″90. De 1.000 meter bij de miniemen werd gewonnen door thuisloper Aaron Van Lersberghe in 3’06″08. Charlotte Van Laethem (HCO) veroverde de gouden plak bij de dames. De eerste plaats bij de pupillen op die afstand was voor Viktor Leenaert (AZW) in 3’11″76.

(ACR)

Alle uitslagen zijn te vinden op www.olympicbrugge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier