Pota en Samsonov winnen World Tour tafeltennis in De Haan

Redactie KW

Het World Tour tornooi in De Haan is uitgegroeid tot een groot succes. Vier dagen lang was er toptafeltennis te zien met 220 topspelers uit 40 landen.

Zaterdag stonden de halve finales en finales op het programma. De wedstrijden werden gespeeld in het nieuwe, bomvolle sportcentrum Haneveld. De finale van de dames U21 werd gewonnen door de Roemeense Bernadette Szocs (WR 55), die met 4-3 won van de Japanse Eka So (WR 104). Bij de heren zegevierde de Franse kampioen Stephane Ouaiche. Hij versloeg de Duitser Benedikt Duda met 4-3.

Bij de dames seniores kregen we een duel tussen de Hongaarse Georgina Pota (WR 45) en de Japanse Kyoka Kato (WR 117). Beide dames hielden er ook de spanning in, 4-3 voor Pota.

Bij de heren seniores werd favoriet Ovtcharov (WR 4) uitgeschakeld in de kwartfinales door de Italiaan Stoyanov (WR 134), die op zijn beurt in de halve finales verloor van de Zweedse revelatie, Simon Arvidsson. Zo kregen we een finale tussen Vladimir Samsonov en de Arvidsson. Het enthousiaste publiek kreeg een schitterende wedstrijd te zien. De Zweed won de eerste set maar de onverstoorbare Samsonov gaf geen krimp en wo, de voer volgende sets, 4-1.

Binnen 14 dagen volgt het EK in Lissabon. De Haan is in 2015 weer kandidaat voor een World Tour én voor de organisatie van het BK 2016.

Op de foto de vier eindlaureaten Samsonov, Ouaiche, Szocs en Pota, samen met de organisatoren van VTTL en de gemeente De Haan.

(FRO – foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier