Portret: maak kennis met medaillewinnaar Philip Milanov

Philip Milanov: met 1m98 en 110 kilogram een indrukwekkende verschijning. © Foto Belga
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

De 24-jarige discuswerper veroverde zaterdagmiddag een WK-medaille in Peking. Krant van West-Vlaanderen maakte voor het WK al uitgebreid kennis met de Brugse krachtpatser.

Hoewel zijn familienaam misschien anders doet vermoeden, is Philip Milanov op 6 juni 1991 in Brugge geboren. Zijn ouders zijn afkomstig uit Bulgarije, maar verhuisden 26 jaar geleden naar ons land. Zijn Bulgaarse familie is wel nog steeds erg belangrijk voor Philip, zo gaat hij jaarlijks voor twee of drie weken op bezoek.

Indrukwekkende lichaamsbouw

Voor het WK in Peking had Philip Milanov al het Belgisch record met 66m66. Hij deed er nog een schepje bovenop en daarvoor kon hij rekenen op een indrukwekkende lichaamsbouw. Zo meet Philip 1m98, is zijn schoenmaat 48 en weegt hij liefst 110 kilogram.

Student digital arts and entertainment

Philip is als atleet aan de slag bij Topsport Vlaanderen, maar is daarnaast ook student. In Howest Kortrijk volgt hij de richting digital arts and entertainment. Mét succes overigens. Voor 3D-animatie haalde Philip zijn beste score, liefst 17 op 20, en ondanks zijn drukke wedstrijdschema had hij geen buizen.

Eén cijfer verzwegen

De Bruggeling was openhartig tegenover onze krant, maar hield toch één cijfer voor zichzelf: het aantal ex-vriendinnen. “Momenteel heb ik geen vriendin, maar in het verleden heb ik er wel al gehad”, vertelde hij. “Hoeveel? Dat cijfer zal ik toch voor mezelf houden.” (lacht)

Lees het volledige interview in Krant van West-Vlaanderen van 20 augustus in onderstaand PDF-bestand.

PhilipMilanovKW_20augustus2015.pdf