“Podium bij GT-klasse”

Redactie KW

Conxion zaakvoerder Chris Debyser komt dit jaar al voor de 14de keer aan de start in Ieper, maar met zijn Porsche 997 GT3 staat hij dit jaar tussen de moderne rallywagens.

“Ik sta dus eigenlijk voor het eerst in Ieper aan de start, want al de voorgaande jaren was de startplaats in Boezinge”, aldus Chris Debyser. “Ik ben mijn rallycarrière bij de Historics begonnen en ik heb er steeds toffe rally’s beleefd. Net als vele anderen heb ik aan de Ieperse rally zowel goede als slechte herinneringen. In 2008 bijvoorbeeld heb ik de Historic Nationaal Rally gewonnen en dat staat toch wel leuk op een palmares. Maar er waren ook mindere edities. In 2013 hebben we op de klassementsproef van Watou een zware crash meegemaakt en dat was toen echt mijn pechjaar want ik maakte drie serieuze crashes dat bewuste jaar.”

“Dit jaar hebben we geopteerd om met de Porsche 997 GT3 aan de start te komen en dan spreken we uiteraard over de moderne rally. We hebben de wagen voor het eerst bestuurd in de TAC Rally, waar we twaalfde algemeen werden. We hebben er veel plezier beleefd en ook wat show verkocht. In de Ypres Rally ambiëren we uiteraard geen twaalfde plaats algemeen. Er staan vijf Porsches GT3 aan de start en onze doelstelling is een podiumplaats in de GT-klasse. Tim Van Parys en Chris Van Woensel zijn de favorieten en die zullen we niet kunnen bijhouden, maar ik kijk uit naar een strijd met onder andere Jochen Claerhout en Fredericq Delplace voor die resterende podiumplaats. Voor mij is het, naast het resultaat, even belangrijk dat we van woensdagmorgen tot zaterdagavond een toffe tijd samen met collega’s en vrienden beleven.”

“De moderne rally telt 280 kilometer aan klassementsproeven en voor mij is het de eerste keer dat ik zo’n afstand zal rijden in één weekend. Ik denk dat er fysiek geen problemen zullen zijn want de proeven zijn niet meer zo lang als in het verleden, maar het zal wel heel wat concentratie vergen. Ik ben dan ook bij dat ik kan rekenen op de ervaring van Kristof Goethals (Poperinge) die een ervaren copiloot is en mede-eigenaar van de wagen”, aldus de 47-jarige piloot uit Kachtem.