Plasschaert en Van Laer sterk begonnen op wereldbeker zeilen

Emma Plasschaert en Evi Van Acker trainen vaak samen. Van Acker verdedigt in augustus haar Olympisch brons in Rio. © BELGA
Redactie KW

Emma Plasschaert prijkt voorlopig op een knappe derde plaats op de wereldbekermanche zeilen in het Engelse Weymouth. Evi Van Acker staat na drie regatta’s pas op de vijftiende plaats in dezelfde Laser Radiaalklasse. Wannes Van Laer staat vierde

Emma Plasschaert staat voorlopig knap derde met 7 punten, na winst in de eerste regatta. Evi Van Acker werd donderdag gediskwalificeerd in de eerste regatta en werd daarna derde en zeventiende. Met 20 punten (het minste resultaat valt weg) volgt ze op ruime afstand van de Chinese Lija Xu (3 ptn) en de Nederlandse Marit Bouwmeester (4 ptn), de gouden en zilver medaille van de Spelen 2012.

De wedstrijd wordt afgewerkt op dezelfde locatie als die van de Olympische Spelen 2012, toen Van Acker brons won. Maité Carlier sluit de voorlopige top tien af.

In de Laserklasse bij de mannen is Wannes Van Laer na drie regatta’s vierde. Hij won de derde proef van de dag. Sam Vandormael is twaalfde, William De Smet veertiende.

Levi en Max Slap bekleden na vier regatta’s in de 49er de twintigste plaats. Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers zijn 27e.

Evi Van Acker, Wannes Van Laer en het duo Lefebvre/Pelsmaekers behoren tot de Belgische delegatie die deelneemt aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (5-21 augustus). Emma Plasschaert gaat niet naar Rio.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier