Piramid Brugge tiende op EK squash voor clubs

De kampioenenploeg Piramid van vorig seizoen © ACR
Redactie KW

Squash Piramid uit Brugge heeft zich vrijdag tevreden moeten stellen met een tiende plaats op het Europees kampioenschap voor clubs. De landskampioen van vorig seizoen was hiervoor te gast in het Duitse Paderborn, samen met twaalf andere clubs uit Europa.

Piramid begon woensdag aan het tornooi in groep B met 4-0 verlies tegen het Franse Mulhouse. De dag nadien werd met dezelfde cijfers verloren tegen het Finse ESRC. Tegen het Poolse Squash City en Euvic Team werd het 2-2. Bram Baas en Gill Van Rapenbusch wonnen in die ontmoeting hun wedstrijd.

Vrijdag in de strijd om de negende plaats verloor Piramid met 4-0 tegen het Spaanse Squash Fuengirola. Hier kwamen Xander De Deygere, Ben Hubert, Bram Baas en Gill Van Rapenbusch in actie. Piramid kon tegen de Spaanse club slechts twee games winnen. Lennart Claeys en Kasper De Wulf waren tevens op het EK actief.

Piramid koos er dus voor om niet met buitenlanders naar Duitsland te trekken, die hadden wellicht andere verplichtingen. De spelers uit onze provincie en de eigen jeugd van de Brugse club kregen op die manier een unieke kans om eens ervaring in het buitenland op te doen.

De eerste mannenploeg van Piramid start vrijdag 22 september aan de nieuwe competitie in ereafdeling tegen promovendus Srinox-Keep Fit 1 uit Wevelgem.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier