Pieterjan Penne en Jocelyne Vervaet winnen 12e Poldertriathlon

Pieterjan Penne, een Bruggeling die nu in Gent woont, heeft op Pinkstermaandag de Polderthriatlon gewonnen. Jocelyne Vervaet uit Maldegem was de snelste bij de dames.

De Poldertriathlon die voornamelijk West-Vlaamse atleten aantrekt en waarin stayeren is toegelaten, bestaat uit 700m zwemmen in de Damse Vaart. Fietsen tot in Hoeke, gevolgd door vijf plaatselijke ronden van 38,5 km. In en rond Oostkerke volgen dan in het lopen 3 ronden van 10,5 km. 288 deelnemers, die in drie verschillende waves waren gestart bereikten onder de kerktoren en bij licht bewolkt weer nabij zaal De Beuterblomme de finish.

Een kopgroep van ongeveer tien atleten begon aan de fietsproef. Daarin werd de kopgroep tot vier herleid. In het loopnummer ging de 30-jarige Pieterjan Penne, in voorbereiding van de Iron Man in Nice, erop en erover en kon hij overtuigend de wedstrijd in solo uitlopen.

Voor de tweede keer winst

Penne, aan zijn vijfde seizoen met triatlon in competitie bezig en aangesloten bij het Leie Triatlon Team, waar ook Frederik Van Lierde deel uitmaakt, won voor de tweede keer in Oostkerke. In 2013 kwam hij als eerste over de finish. De wedstrijd werd toen echter herleid tot een duatlon omdat het water te koud was. De uitgeweken Bruggeling won met ruime voorsprong in 1u47’40”. Hij had drie en een halve minuut voorsprong op Oedelemnaar Christophe Verkruysse, die in het lopen nog enkele plaatsen won. Negen seconden later kwam Frederik Boussy uit Damme als derde over de meet.

Bij de dames ging de zege naar Jocelyne Vervaet. Zij finishte in 2u12’17”. Annemie Danneels uit Knokke-Heist toonde op haar 53-jarige leeftijd nog maar eens dat lopen haar sterkste discipline is. Ze haalde een ruim aantal atleten in, zette kort voor aankomst nog een sprint in, maar kwam drie seconden tekort om de zege binnen te halen. Na afloop moest ze nog even verzorgd worden omdat ze kort voorbij de eindmeet ongelukkig ten val kwam.