Pieter Vanroose wint Sint-Henricusloop in Torhout

11/09/16 om 21:31 - Bijgewerkt om 21:46

Frederick Colpaert is er niet in geslaagd om voor de vierde keer op rij de Sint-Henricusloop in Torhout te winnen. De atleet uit Handzame werd pas tweede na winnaar Pieter Vanroose uit Woumen.

Pieter Vanroose wint Sint-Henricusloop in Torhout

Winnaar van de prestatieloop Pieter Vanroose liep van bij de start meteen op kop. © Foto JS

Pieter liep in de prestatieloop van 10,5 km van start tot aankomst aan de leiding. Hij finishte met ruime voorsprong in 34'20'. Tweede werd Frederick Colpaert (35'16") en derde Torhoutenaar Peter Gevaert (39'47"). Vierde Thomas Van Maele uit Izegem, net als Peter leerkracht aan de Torhoutse Scholengroep Sint-Rembert, liep 39'50" en viel dus maar nipt naast het podium.

Weinig atleten aan de start

Met maar een veertigtal atleten aan de start voor de 10,5 km, viel de opkomst voor de achtste Sint-Henricusloop tegen. Maar de sfeer was gemoedelijk en optimaal. En de zon scheen volop, ook tijdens de kleuter- en jeugdlopen en in de jogging van 4,5 km met ruim zestig lopers aan de start. Die jogging werd gewonnen door Andy Rietmaeker uit Zarren (15'59") vóór Martijn Hosten uit Ichtegem (16'08") en Renzo Vanhoorelbeke uit Harelbeke (16'25"). De Torhoutse burgemeester Kristof Audenaert, nog maar net vader geworden van een zoontje Arthur, liep eveneens mee. Hij werd 27ste in 22'13".

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!