Pieter Rijnders en Ilse Geldhof primus in duatlon

Het podium bij de vrouwen. © ELD
Redactie KW

De elfde kwartduatlon Drafting Kortrijk, georganiseerd door KTDC, werd vanwege het warme weer ingekort naar 6 km lopen, 26 km fietsen en 3 km lopen.

Pieter Rijnders uit Vosselaar liet meteen in zijn kaarten kijken en nam resoluut de leiding. Gert Van Poucke en Glen Laurens volgden op 5 seconden na de eerste loopproef. Tijdens het fietsen kregen we een hergroepering met zeven atleten die samen de laatste 3 km in gingen. Pieter Rijnders kon een klein kloofje slaan en na twee tweede plaatsen voor het eerst de Kortrijkse duatlon op zijn naam schrijven na 1.14.48. De Fransman Dequidt werd tweede in 1.14.55 en Glen Laurens uit Booischot derde negen seconden later. Eerste West-Vlaming werd Jürgen Boterberge uit Torhout op de negende plaats in 1.18.31.

Bij de dames was het Ilse Geldhof uit Boezinge die meteen de touwtjes in handen nam. Na 6 km lopen liep ze aan de leiding, haar clubgenotes bij ETZ Kim Nulens en Deborah Ghyselen uit Menen volgden kort in haar spoor. Tijdens het fietsen zette Geldhof de puntjes op de i. Ze sloeg een beslissende kloof waardoor ze de afsluitende loopproef zonder moeite kon volmaken in 1.26.04. Kim Nulens werd tweede op 2 minuten gevolgd door Deborah Ghyselen die knap derde werd.

(ELD – foto ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier