Pierre De Loof uit Brugge roeit met Ruben Claeys naar een vijfde plaats op WK

Pierre De Loof (KRB) achterin.

De Belgische dubbeltwee zet in het Bulgaarse Plovdiv een knappe prestatie neer.

Pierre De Loof (Koninklijke Roeivereniging Brugge) en Ruben Claeys (KR Sport Gent) werden in de A finale M2X op het WK U23 in Plovdiv vijfde, een mooi resultaat op 21 deelnemers.

Het Brugs-Gentse duo, onder leiding van coach Dirk Crois, roeide drie kwart wedstrijd op de laatste plaats, maar zette in de laatste vijfhonderd meter nog een eindsprint in en geraakte zo voorbij Kroatië. De Loof en Claeys finishten in 6:30’35”. Het goud ging naar Groot-Britannië (6:18’14”) voor Frankrijk, Litouwen en Nederland.

Ruben Claeys doet beter dan vorig jaar, toen werd hij samen met Tom De Borger zesde op het WK. Pierre De Loof gaf voorrang aan zijn studies en roeide zijn eerste grote tornooi in vier jaar. In 2013 nam de Bruggeling deel aan het WK voor junioren. Zijn vader Pierre-Marie De Loof won met coach Dirk Crois zilver tijdens de Olympische Spelen in Los Angeles in 1984.

“Mooi resultaat”

Pierre De loof bleek achteraf tevreden met de uislag. “Ik denk dat we met een vijfde plaats wel tevreden mogen zijn en over het parcours dat we afgelegd hebben. In een finale hoop je natuurlijk mee te doen voor het eremetaal maar met een mindere start hebben we daar weinig kans op gemaakt.

Dit was voor mij een beetje een overgangsjaar en dat heb ik met een mooi resultaat afgesloten.”