Philip Milanov vertrekt straks met vertrouwen naar Shanghai

© BELGA
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Op zaterdag 13 mei neemt discuswerper Philip Milanov deel aan de Diamond League-meeting van Shanghai. De 25-jarige Bruggeling wil er meteen meespelen met de grote jongens.

“Ik heb geen schrik voor mijn eerste grote test. De voorbije maanden heb ik vooral mijn techniek wat verfijnd, maar de afgelopen week heb ik natuurlijk wel extra getraind op verre worpen”, aldus Milanov, die woensdag op het vliegtuig richting China stapt. “Het is dan ook mijn bedoeling om meteen mee te spelen met de grote jongens, dat lukte uiteindelijk vorig jaar ook in Doha. Op training haal ik vaak 67 à 68 meter, dat wil ik op de meeting bevestigen. Mijn doel is om dit jaar constanter te presteren op de grote meetings en zoals elke atleet hoop ik natuurlijk op een nieuw persoonlijk record.”

Overige wedstrijden

In de komende maanden mikt Philip vooral op goede resultaten in de Diamond League. Na Shanghai treedt hij ook nog aan in Oslo (15 juni), Stockholm (18 juni) en Londen (9 juli). “Er zijn weinig competities, ik moet dus zorgen dat ik in die wedstrijden goed genoeg presteer om mij te plaatsen voor de finale in Brussel. Ik hoop me ook snel te plaatsen voor het WK in Londen in augustus, de limiet daarvoor bedraagt 65 meter. Er is verder ook nog een Europese cup in Finland, het Belgisch kampioenschap en misschien de Universiade in Taipei. Dat laatste is een heel leuk evenement, maar ik twijfel omdat het tussen het WK en Brussel ligt.”

Mannen én vrouwen samen in actie

Wie de Diamond League in Shanghai straks volgt op televisie, zal merken dat de mannen en vrouwen er samen aantreden in competitie. Dat zal later ook in Oslo en Stockholm het geval zijn. “Op een indoorevenement in Berlijn heb ik dat al eens meegemaakt en dat was toen heel tof. Bij veel deelnemers kunnen de pauzes misschien wel wat lang worden, maar dan moet ik mijn opwarming daaraan aanpassen.” Dat er geen knappe hoogspringsters of sprintsters aan zijn competitie deelnemen, vindt Philip alvast geen nadeel. “Dat zou ongetwijfeld slecht zijn voor de concentratie, laat het dus maar zo.” (lacht)