Philip Milanov mooi vierde op Memorial Van Damme

Philip Milanov op de Memorial Van Damme. © Belga
Redactie KW

Philip Milanov zorgde vrijdagavond op de Memorial in Brussel samen met wereldkampioene zevenkamp Nafi Thiam voor de betere Belgische prestatie.

Zowel Nafi Thiam als Philip Milanov werden vierde. Philip bleef bij het discuswerpen met 64m76 zo’n 2m50 van zijn nationaal record. De hele wereldtop van zijn specialiteit bleef bij deze kille nacht op haar recordhonger zitten. De 26-jarige Bruggeling ging wel de Duitse broers Christoph en Robert Harting vooraf, die in 2016 en 2012 Olympisch goud haalden en de Zweed Daniel Stahl, tweede van het recente WK.

“Dat is niet slecht, maar heel goed is het ook niet. Ik kan beter”, reageerde de 26-jarige Bruggeling. “Maar het is laat in het seizoen en de vochtigheid maakte het ook lastig. Ik was bovendien te gespannen. Ik kan op een goed seizoen terugblikken, ook al was het WK een grote ontgoocheling. Daar mis ik de finale met zeven centimeter. Voor het overige ben ik tevreden over mijn regelmaat, vooral in de Diamond League, waarin ik nooit beter presteerde. Nu neem ik wat rust en daarna ga ik trainen om nog beter te worden. Het EK in Berlijn is volgend seizoen het hoofddoel.”

De Oostendse Helena Ponette won de 400m van het voorprogramma met een verbetering van haar beste West-Vlaamse jaarprestatie van 55″92 tot 55″58. Houtlandatletes Rani Vincke, Maité Beernaert, Luna Lauwers en Axelle Damman verbeterden zich als vierde van de 4x100m van 49″42 tot 48″71 en bleven amper 17 honderdste van het 31 jaar oude provinciale scholierenrecord.

(HV/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier