Philip Milanov is ‘erg blij en zeer fier’ na zilver in discuswerpen

© BELGA
Redactie KW

Philip Milanov heeft zaterdag op het WK atletiek in Peking de zilveren medaille behaald in de finale van het discuswerpen. “Ik ben erg blij en zeer fier op wat ik hier gepresteerd heb”, aldus de 24-jarige Bruggeling, die België een eerste zilveren WK-medaille ooit bezorgde.

Nooit eerder deed een Belgische atleet of atlete beter op een WK. “Ik ben heel tevreden met deze zilveren medaille”, vervolgde Milanov, die met 66m90 zijn Belgische record verbeterde. “Als tweede eindigen op niet al te grote afstand van Malachowski, dat is enorm. Toch is het ergens ook jammer, want het verschil met de Pool is maar 50 centimeter.”

“Na mijn tweede poging (64m38) was ik meer relaxed. Daarna heb ik alles gegeven bij de derde worp, met een Belgisch record als resultaat. Dat had ik niet echt verwacht. De vijfde poging (62m32) was ook goed, maar iets te hoog. Daardoor ging de discus niet ver genoeg. En de zesde poging (65m67) was ook erg goed. Dat wil zeggen dat ik zeer constant gepresteerd heb. Al bij de opwarming voelde ik dat het een goeie dag was, met pogingen van meer dan 68m00, denk ik. Ik zei tegen mezelf dat het een normale finale ging worden voor mij.”

Intense momenten

De zilveren WK-medaille opent perspectieven voor de Olympische Spelen van volgend jaar in het Braziliaanse Rio de Janeiro. “Elk jaar probeer ik vooruitgang te boeken op fysiek vlak, kracht en techniek. Mijn sterke punt is de snelheid van uitvoering bij het gooien van de discus”, stelde Milanov, die na zijn zilveren medaille lang omhelsd werd door zijn vader en coach Emil, voormalig Bulgaars discuswerper. “We hebben niet veel gezegd tegen elkaar, dat zijn vooral emotioneel intense momenten.”

Milanov zal zondag om 12u15 Belgische tijd zijn zilveren medaille ontvangen in het Vogelneststadion.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier