Philip Milanov en Koen Naert genomineerd voor Gouden Spike

Koen Naert is één van de elf genomineerden. © BELGA
Redactie KW

De Belgische atletiekbond heeft dinsdag de genomineerden voor de Gouden Spike, de trofee voor beste atleet en atlete van het jaar, bekendgemaakt. Er wordt gezocht naar opvolgers voor Thomas Van Der Plaetsen en Nafi Thiam.

Het Gala gaat opnieuw door op Stayen in Sint-Truiden. Opvallend is wel de datumkeuze: op 9 december vertoeven namelijk naar alle waarschijnlijkheid de helft van de genomineerden op het EK veldlopen in Slowakije, dat op 10 december doorgaat. Het stemmen is aan atletiekjournalisten, gewezen nationale toppers en bestuurders van de atletiekbonden. Bij de vrouwen lijkt er geen twijfel mogelijk en moet de trofee in principe altijd naar Thiam gaan. Ze wordt uitgedaagd door Renée Eykens, Fanny Smets en Anne Zagré. Bij de mannen was er geen enkele grote uitschieter, en dus kan er uit liefst elf genomineerden worden gekozen: Bashir Abdi, Arnaud Art, Jonathan Borlée, Kevin Borlée, Soufiane Bouchikhi, Ben Broeders, Ismael Debjani, Isaac Kimeli, Niels Pittomvils en de West-Vlamingen Philip Milanov (Brugge) en Koen Naert (Moerbrugge).

Genomineerden

Vrouwen: Nafi Thiam, Renée Eykens, Fanny Smets en Anne Zagré.

Mannen: Bashir Abdi, Arnaud Art, Jonathan Borlée, Kevin Borlée, Soufiane Bouchikhi, Ben Broeders, Ismael Debjani, Isaac Kimeli, Philip Milanov, Koen Naert en Niels Pittomvils.

Beloften vrouwen: Hanne Maudens, Claire Orcel, Lisa Rooms, Justine Tinck, Margo Van Puyvelde, Elise Vanderelst en Noor Vidts.

Beloften mannen: Dries De Smet, Simon Debognies, Dieter Kersten en Jonathan Sacoor.

Ploeg van het jaar: Belgian Tornados, 4x400m beloften mannen, 4x100m juniores vrouwen, belofteploeg veldlopen mannen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier